undervisning
møde
konference

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Soliditets kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Soliditets database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

logo grenke

Vi har indgået samarbejdsaftale med Grenke Leasing

Interaktive fakta

Interaktive tavler er de seneste år beskrevet som det mest nyskabende og revolutionerende indenfor undervisning og præsentation. Faktum er, at de interaktive tavler giver helt nye muligheder for at udbygge og understøtte eksisterende undervisning ved hjælp af visualisering af andre medier, f.eks. internet, film eller lyd.

Men, hvordan fungerer det egentlig?           Pile

Hvis man enkelt skal beskrive en interaktiv tavle må man stille spørgsmålet, -Hvad gør tavlen?

Et korrekt svar på dette spørgsmål, uden at indblande programmer eller programfunktioner, er at tavlen styrer PC’en på samme måde som en almindelig mus.
Mange fabrikanter og distributører af interaktive tavler gør det dog svært for kunden og se enkelheden ved selve tavlen.
Uden at forklare tavlens enkle formål, at styre PC’en, taler man gerne længe og meget om de fantastiske muligheder som tavlen giver i et undervisende og lærende miljø.

Dette kan i mange tilfælde gøre det forvirrende for kunden, og gøre det svært at vælge den rigtige tavle til netop deres miljø.


De teknikker som findes på markedet i dag for interaktive tavler adskiller sig ved måden de styrer PC’en på.
Men lige meget om man har en tavle med Membran-, Elektromagnetisk- eller Ultralyd/Infrarød teknik, så er formålet det samme, nemlig at man fremme ved tavlen har muligheden for at styre PC’en ligesom en pegeskærm, (dette forudsætter dog at PC’ens billede projiceres på tavlen).

Fakta

Med denne viden som grundlag, kan man gå videre og se på de fantastiske pædagogiske fordel dette kan tilføre det lærende miljø.


Når man som underviser eller foredragsholder kan udnytte alle PC’ens ressourcer direkte på tavlen, opdager man at der er uanede muligheder til at belyse og interagere i alle former for lærende miljøer.


Hvis vi tar en interaktiv tavle og en PC mus, så kan man beholde både en PC mus og en interaktiv tavle i mange år, selvom man må skifte PC flere gange. En PC klarer normalt to store opgraderinger af operativsystemet (eks. Windows XP-Servicepack 2-Windows Vista..) før den skal udskiftes med en ny.

Derefter er det åbenbart at musen og den interaktive tavle ikke har så meget med indholdet i PC’en at gøre.
Som eksempel kan man tænke sig at man har en gammel favoritmus, som gør sit job. Denne mus flytter med når man bytter PC.
Denne favoritmus har så været med til flere operativsystem forandringer, og et meget stort antal program opdateringer og helt nye programmer.
Musens funktion har under denne tid ikke været dårligere, eftersom musens opgave har været, og er, den samme, nemlig at styre PC’en. 
 
 
Som konklusion kan man af gode grunde sige at en interaktiv tavle er og forbliver et stykke hardware i PC’ens verden. Denne hardware, er et udmærket teknisk hjælpemiddel som en del af en uddannelsesløsning i det lærende miljø.

Omgivelserne forandres og opdateres, men en interaktiv tavle forbliver hængende på væggen i mange år.
Når man derfor som bruger/indkøber har indset at funktionen af de forskellige interaktive tavler på markedet er den samme, behøver man kun at koncentrere sig om holdbarheden på tavlen, og om den i øvrigt føles ”rigtig” for dig.

Hammer
De funktioner og aktiviteter der er mulige på tavlen, afhænger af PC’en, og ikke af tavlen. 

Norlight er distributør af CleverProducts, en af verdens førende leverandører af interaktive tavler, og den eneste som tilbyder alle tre teknikker.

Dette gør at vi bedre kan fungere som rådgiver i spørgsmål om interaktive tavler, sammenlignet med leverandører som kun kan levere en af teknikkerne.
Vi har alle tre teknikker, og kan derfor arbejde mere uafhængigt.

Vi har gennem mange år skaffet os meget viden om hvilke miljøer der passer til hvilke tavler, og vi kan derfor, efter at have set på dine forudsætninger, give dig gode råd om hvilken teknik du bør anvende.

At investere i en interaktiv tavle kræver at man nøje sætter sig ind i i de muligheder som findes, både hvor det gælder teknik og anvendelsesområde. Ellers risikerer du at sidde med en tavle som ikke modsvarer dine krav.

Til at begynde med foreslår vi at du læser informationen igennem vi har her på hjemmesiden, hvor vi beskriver de forskellige teknikker på de respektive produktsider.
Der kan du få et første indtryk. Næste skridt er naturligvis at se tavlerne i virkeligheden.

Dette gør du ved at kontakte os og få en gratis demonstration af de forskellige løsninger. Under demonstrationen deler vi også vores erfaringer med dig, med hensyn til tavler, udstyr og hvad man bør tænke på i øvrigt.